Twintig energie-zuinige gezinswoningen

Geplaatst op 02-10-2018

TERNEUZEN – AM Zeeland zet vaart achter de nieuwe fase van de ontwikkeling van de wijk Othene-Zuid in Terneuzen. Tegelijk met de bouw van de woningen in De Nieuwe Werf is het tweede deelplan van fase vier, De Compagnie, bouwrijp gemaakt. In De Compagnie realiseert AM Zeeland energie-zuinigewoningen. De woningen worden voorzien van een warmtepomp en extra zonnepanelen. Ze hebben geen gasaansluiting meer.
Donderdag 27 september wordt de eerste fase van De Compagnie gepresenteerd tijdens een inloop in de Brede school in de wijk Othene. Van 16.30 tot 20.00 uur staat de deur van de school uitnodigend open voor belangstellenden. AM Zeeland en Smolders Makelaars zijn aanwezig voor uitleg en vragen over de eerste serie duurzame woningen aan de Waterlanden.


Ontwikkelaar AM start in de Compagnie met de bouw van twintig woningen, verdeeld over vijf blokken van vier woningen. Marc van Engelen van Kreatuur, het eigen architectenbureau van AM, is de ontwerper van de energiezuinige gezinswoningen.

Aardgasvrij
In de woningen is geen gasaansluiting meer aanwezig. “Een inpandige warmtepomp zorgt ervoor dat het altijd behaaglijk is in huis”, vertelt Smolders- makelaar Jeanine Rouw. De pomp staat in een ruime berging op de eerste verdieping. Daarin is, aldus Jeanine, ook ruimte voor de wasmachine en droger. Beneden wordt vloerverwarming toegepast. Reinier Simons: “Boven plaatsen we elektrische radiatoren.” Door de zonnepanelen aan de achterzijde, achttien in totaal, zullen de woning gebonden energiekosten mee vallen: de bewoners kunnen voor het grootste deel in de eigen energiebehoeften voorzien.


De woonkamer en open keuken beneden zijn ruim opgezet. Op de eerste verdieping beschikt men over twee slaapkamers, waaronder een flinke masterbedroom en een luxe badkamer. Op de zolderverdieping, bereikbaar via een vaste trap, worden twee extra kamers gerealiseerd. De hoekwoningen krijgen een topgevel: hierdoor ontstaat boven extra ruimte. De eerste serie woningen in De Compagnie wordt gebouwd door H4A Bouw.
Tijdens de inloop in de Brede school kunnen bezoekers alvast een indruk krijgen over fase twee van het deelplan. Het betreft hier de bouw van zeven levensloopbestendige woningen.


Voor meer informatie kan men terecht bij Smolders Makelaars, Kennedylaan 1b in Terneuzen, 0115-621475. Web: www.smoldersmakelaars.nl. U kunt ook een kijkje nemen op de website: www.othene.nl

  • Twintig energie-zuinige gezinswoningen

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars