Eerste kopers De Compagnie: 'Oh, wat mooi!'

Geplaatst op 27-02-2019

“We zetten vier jaar geleden ons huis in Zuidpolder te koop. We wilden namelijk graag verhuizen naar een woning met een fijne tuin op het zuiden.” Hun eigen woning was sneller verkocht dan verwacht, maar de koop van de nieuwe woning die Sabrina (39) en David (40) op het oog hadden, ging niet door. “We hebben toen voor een huurwoning in Othene gekozen.”

Van daaruit hielden ze hun ogen open bij ieder nieuw project. “Steeds wel in Othene, want het hier fijn wonen”, zegt Sabrina. “Het is een heel kindvriendelijke buurt, met onder meer een grote speeltuin vlakbij. Daar worden altijd superleuke activiteiten georganiseerd. En zo is er nog veel meer. Vanwege het vele water heeft onze kleinste met Kerst van opa en oma een viskoffertje gekregen. Hij staat nu al te trappelen om te gaan vissen dit seizoen.”

‘Oh, wat mooi!’

David en Sabrina hadden een lijstje gemaakt van alle dingen die ze in hun volgende woning terug wilden zien. “Het moest allemaal kloppen”, zegt David, “want dit is het laatste huis dat we willen kopen.” En toen was daar De Compagnie. “Ik dacht meteen ‘Oh, wat mooi!’”, zegt Sabrina. “Het vooraanzicht, de lichte baksteen en vooral ook die uitbouw in het dak.” “En alles onderhoudsarm”, vult David aan.

Energiezuinig

Dat de woningen in De Compagnie energiezuinig worden, was voor David en Sabrina geen must. “Het is prima dat het er allemaal in zit hoor, warmtepomp, zonnepanelen en zo, dat wel”, zegt David. “Maar uiteindelijk betaal je natuurlijk wel meer voor een woning die deze voorzieningen heeft. Het is dan belangrijk dat je dat op termijn weer terug kunt verdienen. De afgelopen jaren hebben we aan onze energierekening gezien dat het inderdaad veel scheelt.” Sabrina is het daarmee eens. “Ik kan me wel voorstellen dat het voor sommige mensen een drempel is, omdat ze niet weten hoe een warmtepomp werkt en hoe het binnen aanvoelt. Maar het klimaat in huis is veel behaaglijker, zo hebben we in deze huurwoning ervaren. Bovendien is het zo goed als geluidsdicht en heb je geen radiatoren in de weg zitten.”

Vooruitkijken

David en Sabrina kijken al enorm uit naar hun nieuwe woning. Sabrina: “Je bent nu toch al een beetje aan het aftellen, ondanks dat je nog geen exacte datum van oplevering weet. Maar het begin is gezet! Pasgeleden zagen we bergen zand liggen. Er bleek al stukje fundering uitgegraven te zijn. We waren blij dat we dat zagen. Het is natuurlijk toch een leuke mijlpaal om mee te maken.”

De komende tijd willen David en Sabrina hun specifieke wensen aan de aannemer kenbaar maken. “Zo willen we bijvoorbeeld dat de openslaande deuren niet naar binnen, maar naar buiten opengaan”, legt David uit. “En hier en daar een stopcontact verplaatsen. Tot nu toe hebben we daar nog niet veel contact over gehad met de aannemer, dus we hopen dat dit de komende tijd gaat komen.”

Waar zien ze nog meer naar uit? “Barbecueën in onze zonnige tuin op het zuiden”, weet Sabrina meteen. “En genieten van de extra ruimte”, vult David aan. De kinderen zijn ook al plannen aan het maken. “Onze twee oudste kinderen vinden het allemaal super interessant. Ze willen misschien later projectontwikkelaar worden. Ze zitten nu al alles in te tekenen voor hun eigen slaapkamer.”

Meer weten over De Compagnie? 

  • Eerste kopers De Compagnie: 'Oh, wat mooi!'

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars