Wonen in een nieuwbouwplan

Geplaatst op 26-03-2019

Wanneer je één van de eersten bent die in een nieuwbouwplan komt te wonen, heb je nog een tijdje te maken met werkzaamheden om je heen. Hoe is dat eigenlijk? We vragen het aan Remy Hamerlinck. Hij kwam vijf jaar geleden samen met zijn vrouw naar de Hoogaarswerf in Othene.

“Ik woonde en werkte in Sas van Gent, bij Cargill, maar werd overgeplaatst naar een locatie in Terneuzen. Dat was heel wat verder fietsen dan de vijf minuutjes die ik gewend was. Toen ik ook nog problemen met mijn gezondheid kreeg, was de keuze snel gemaakt: we wilden verhuizen naar Terneuzen. Voor mijn vrouw goed nieuws, want die wilde eigenlijk al tien jaar deze kant op.”

Remy en zijn vrouw bekeken eerst een aantal bestaande woningen. “Die waren toch iets goedkoper dan nieuwbouw. Tenminste, dat dachten we. Maar als we dan gingen uitrekenen wat we steeds aan verbouwingen kwijt zouden zijn, bijvoorbeeld voor een nieuwe badkamer en keuken, dan kwamen we vaak toch duurder uit. Toen zijn we in Othene naar nieuwbouwmogelijkheden gaan kijken.”

Alles meegevallen

De keuze viel op een woning in de Hoogaarswerf. “Op het moment dat wij er kwamen wonen, was aan onze kant van de straat nog niet alles afgebouwd en keken we uit op een open vlakte. Maar we waren goed geïnformeerd over de plannen, dus we wisten dat dit allemaal nog volgebouwd zou worden. Dat is inmiddels ook gebeurd.” Heeft dat voor veel overlast gezorgd? “Nee, dat is ons alles meegevallen. Je weet natuurlijk dat er werkzaamheden zullen plaatsvinden. Dat komt niet uit de lucht vallen. Het was voor ons geen reden om niet voor nieuwbouw te kiezen.

Bouwbedrijf Fraanje heeft hier gebouwd en heeft ons steeds netjes op de hoogte gebracht van de werkzaamheden. Als de straat bijvoorbeeld dicht moest vanwege een kraan ofzo, kregen we daarvan tijdig bericht, zodat we onze auto even ergens anders neer konden zetten. En ze werkten gewoon netjes tussen 7.00 en 16.00u. Ja, heel soms dat er vlak voor de oplevering misschien eens een timmerman iets overwerkte, maar dat was vaak binnenshuis, dus daar heb je geen last van.”

Zandbak?

Al deze tijd was de straat voorlopig aangelegd. “Omdat er kranen overheen moeten, leggen ze de straatstenen eerst met de onderkant naar boven, zodat de goede kant niet beschadigd raakt. Zo liggen ze nu nog. De stoep aan de overkant moet nog doorgelegd worden. Maar ze zijn zo goed als klaar, dus ik verwacht dat ze alles binnenkort wel definitief aan gaan leggen.” Bouwwerkzaamheden en een nog open liggende stoep aan de overkant van de straat, zorgt dat voor veel zand in huis? “Nee, dat valt reuze mee hoor. En wat er dan binnenkomt, kun je mooi voor de zandbak van je kleinkinderen gebruiken”, lacht Remy. “Grapje hoor!”

Als alles af is ...

Ziet Remy uit naar het moment dat echt alles af is? “Och, wat zal ik zeggen. Nogmaals, veel overlast hebben we niet gehad. Maar misschien dat het wel handig is als we straks een vaste plek krijgen voor het ophaalmoment van de afvalcontainers. Nu zetten we ze op de parkeerplek van dat ene nog niet verkocht huis. Maar als daar ook een auto staat, weet ik niet waar ik met mijn bak naar toe moet. Dat is het enige wat ik nog als wens kan verzinnen.”

Meer informatie over wonen in Othene?

  • Wonen in een nieuwbouwplan

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars