De vlag uit bij Schoenerwerf

Geplaatst op 16-04-2019

Op vrijdag 12 april bereikten we het hoogste punt in de bouw van de laatste 6 twee-onder-één-kapwoningen van het woningtype Zonnebloem, in de straat Schoenerwerf. Een mooi moment om samen met de toekomstige bewoners te vieren.

Met het bereiken van het hoogste punt is het eind van de bouw van woningtype Zonnebloem, met in totaal 73 woningen, in zicht. En waarschijnlijk zelfs nog eerder dan verwacht. “Wat fijn!”, hoorden we al van familie Florussen. “Ons eigen huis was al heel snel verkocht, dus we zitten nu in een tussenoplossing. We kijken er enorm naar uit om terug ons eigen plekje te hebben. We zijn dus erg blij dat we misschien eerder in onze nieuwe woning kunnen!”

De ruimte!

De familie Florussen koos destijds voor De Zonnebloem vanwege de ruimte. “We keken al langer rond in Othene. Het is zo’n fijne wijk voor de kinderen. We hadden ons oog eerder op een woning hier vlakbij laten vallen. Die vonden we misschien zelfs iets mooier. Maar toen we de ruimte van deze twee-onder-één-kap zagen, gaf dat absoluut de doorslag.”

Nadat de vlag op het hoogste punt was gehesen, kregen de toekomstig bewoners de gelegenheid om hun woning te bezichtigen. Een bijzonder leuk moment waarbij ze van de ene verbazing in de andere vielen: “Oh, de trap zit er al in. We kunnen naar boven!”, “Hé, de aansluitingen van de keuken zijn aangelegd. Eens kijken hoor, dan komt hier een wandje en daar een kast”, “Kijk jongens, hier komt jullie speelkamer” en “Wat is het leuk om je huis zo te zien groeien.”

Carpoolen en een hond

Ook enthousiast is de familie Buckova. Zij komen uit Engeland en Slowakije en werken sinds kort bij Dow. “We wilden graag in Terneuzen wonen, dichtbij ons werk. Othene leek ons een hele mooie wijk om te wonen. En hier in de Zonnebloem hebben we lekker veel ruimte en een mooie tuin. Vlakbij wonen ook een aantal collega’s van ons. Misschien kunnen we daar straks wel mee gaan carpoolen. Dat scheelt weer een auto in de file”, lachen ze. “Het is vandaag erg leuk om te zien hoe ver het staat. We kijken erg uit naar het eindresultaat. Dat je echt kunt zien wat je ooit op het plaatje hebt uitgekozen. En we kijken uit naar het moment dat we er wonen. Dan nemen we waarschijnlijk meteen een hond. Dat is al langer onze wens en dan kan het eindelijk!”

‘Othene heeft gewoon alles’

‘Eindelijk’ is ook wel toepasselijk bij de familie Dekker. Ze zochten bijna drie jaar naar hun ideale stekje. Ze wonen momenteel in Limburg, waar mevrouw Dekker haar roots heeft. “Mijn man heeft negentien jaar in Axel gewoond en ik kwam als kind al vaak in de zomervakanties in Zeeuws-Vlaanderen. De zee is me altijd blijven trekken. We hebben lang over onze zoektocht gedaan en veel opties overwogen. Ook buiten Othene, waar je misschien in een dorp groter kunt wonen dan hier. Maar Othene is zo’n fantastische wijk voor de kinderen. En daar doe je alles voor, toch, voor je kinderen? Het is niet alleen dat je hier veel speelmogelijkheden hebt, maar de basisschool in deze wijk staat ook heel hoog aangeschreven. Othene heeft gewoon alles.”

“Mama, ik ben even weg hè. Mogen we naar het piratenschip?”, klonk het al snel. De aanwezige kinderen hadden elkaar al gauw gevonden en voelden zich helemaal thuis. Dat gaf papa en mama de tijd om nog even nader kennis te maken met de toekomstige buren en waar nodig nog vragen te stellen aan de aanwezige makelaar, projectontwikkelaar en aannemer. Met een hapje en drankje erbij was de feestelijke middag compleet.

Meer informatie over wonen in Othene?

  • De vlag uit bij Schoenerwerf

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars