Drukbezochte Othene Woondag

Geplaatst op 31-05-2019

introduceerden we nieuwe vrije kavels aan de Argusvlinder. Die waren bijzonder goed in trek. En zo was er ook veel animo voor het nieuwbouwproject Hattingaschans en lopende projecten zoals Nieuwe Werf en De Compagnie. Onder het genot van een lekker hapje, drankje en goed bakje koffie konden alle bezoekers meer informatie ophalen en waar gewenst een inschrijving doen. De kids vermaakten zich ondertussen opperbest met de uitbundige balloncreaties.

Vrije kavels

Wie een van de twaalf vrije kavels wilde bemachtigen, moest zaterdag snel zijn. Sonny en Xandra waren dat. “We wonen al zeven jaar met plezier in Othene. Het is hier heel mooi wonen. Het centrum is vlakbij, faciliteiten zijn in de buurt en er is lekker veel groen in de wijk. We zijn al vier jaar aan het kijken om zelf in deze wijk te kunnen bouwen en nu lijkt het zover te zijn! Het leuke is, zo leerden we vandaag, dat je hier alle vrijheid hebt in bouwstijl. Wij denken aan een notariswoning. We hebben meteen een optie genomen.”

Hattingaschans

Dan ontmoeten we twee vriendinnen, die met veel interesse naar de maquette van de Hattingaschans kijken. Eén van de twee zegt: “Mijn man en ik hadden al interesse in het vorige eiland, maar toen was ons eigen huis nog niet verkocht. Dat moest dan gewoon zo zijn, denk ik. Nu zou ik mijn kans graag grijpen. Maar ik wil het wel eerst met mijn man overleggen en die is nu van huis, hij werkt op de vaart. Nu de kinderen uit huis zijn en mijn man nog vaak weg is, ben ik regelmatig alleen thuis. Wonen op een eiland voelt dan wel extra veilig. En Othene is het helemaal, groen, ruim, ik ben er echt trots op!”

Persoonlijk

AM-directeur Gino van Driessche begrijpt de grote interesse in gelijkvloerse woningen als de Hattingaschans wel. Vooral in grote steden ziet hij ze als zoete broodjes over de toonbank gaan. “Soms moeten we ervoor kiezen om dan geen woondag te organiseren, maar een online intekening. Gewoon omdat het anders te hectisch wordt. Het leuke van een Woondag als deze is dat je de mensen nog persoonlijk kunt ontmoeten.”

De Compagnie

Zo ontmoetten we ook Thomas en Celine. Ze komen uit België, maar wonen al 7 jaar in Biervliet. “We zouden graag naar Othene verhuizen. Dat vinden we een mooie wijk, zo lekker ruim opgezet. Ons oog is gevallen op de hoekwoning van De Compagnie. We zijn vandaag gekomen om wat meer over de woning te weten te komen. Het is zo moeilijk om van een tekening te kopen. Maar nu hebben we de stenen al eens in het echt kunnen bekijken en zijn we bij de bouw langs gegaan. We zijn echt enthousiast en gaan nu verder kijken en rekenen wat onze mogelijkheden zijn.”

De buren

Ook een aantal buurtbewoners kwam een kijkje nemen. “Ik woon nu een jaar hier aan de Orteliusschans en dat bevalt fantastisch”, zegt Jan. “Het is een hofje in het water, net zoals de Hattingaschans dat wordt. Ideaal hoor, lekker rustig wonen en de woning zelf is gelijkvloers, praktisch en ruim. Ik kan het iedereen aanraden.” Erwin en Joke wonen er ook. “We wilden eens zien wat nu de definitieve plannen van de Hattingaschans zijn geworden en hoe De Compagnie, waar we straks op uitkijken, eruit komt te zien. Daar hebben we nu een goed beeld van gekregen. En we hebben meteen iemand over het installeren van een waterpomp kunnen spreken. Voor ons was het dus een geslaagd bezoek.”

De Othene Woondag leeft!

De vele interesse van nieuwkomers en buurtbewoners doet ons goed. “De animo voor de diverse nieuwbouwprojecten is groot en dat is voor mij natuurlijk genieten”, zegt Jeanine Rouw, makelaar bij Smolders Makelaars. “Maar minstens zo mooi vind ik het om de huidige bewoners op de Woondag te ontmoeten. Het is fantastisch om te horen dat ze blij zijn met hun stap om in Othene te komen wonen. Zo fijn dat het voor hen echt een fijn thuis is geworden. Daar doe je het voor.”

Woondag gemist?

Was u er niet bij, maar heeft u wel interesse in een woning in Othene? Neem dan voor vrijblijvend advies contact op met Smolders Makelaars via 0115- 621 475 of info@smoldersmakelaars.nl.

  • Drukbezochte Othene Woondag

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars