Mijlpaal 2e fase Nieuwe Werf

Geplaatst op 11-06-2019

Op 20 december ging de eerste paal in de grond, onlangs werden de eerste tien woningen opgeleverd en nu is het hoogste punt van de tweede fase van het nieuwbouwproject Nieuwe Werf bereikt. Dat vierden we met de toekomstige bewoners.

Pepijn van 8 jaar had de eer om de vlag te hijsen. En nog wel aan zijn eigen toekomstige thuis ook. Hij woont al in Othene, maar zijn ouders werden op slag verliefd op de woningen van de Nieuwe Werf. En met hen zovelen. De woningen van de Nieuwe Werf waren bijzonder snel verkocht. Met name de bouwstijl sprak veel mensen aan. De woningen zijn ontworpen door architect Hans-Jurgen Rombout, die eerder al de Monarch, Vliegende Hollander en Hattingaschans ontwierp.

Bouwstijl

“Ik heb dit keer voor een jaren ’20 stijl gekozen. Net even anders dan de jaren ’30-woningen die je vaak ziet. Het ontwerp kenmerkt zich onder meer door extra details, zoals de sierranden in het metselwerk en de kleurstelling van de witte kozijnen met de donkere draaiende delen. Het feit dat er geen overstek is, is ook typisch jaren ’20. Het geeft de woningen een statig uiterlijk. De topgevel is tot slot bepalend voor het karakter van de woning. Ik hou zelf ook erg van deze stijl. Als architect moet je natuurlijk stijlloos zijn, zodat je voor iedereen een passend ontwerp kunt maken, maar dit ontwerp past bij mij. Misschien komt het wel omdat ik in mijn studententijd in Utrecht in iets gelijkswaardigs gewoond heb.”

‘Het gaat supersnel’

Tijdens deze viering, van het hoogste punt van de bouw, ontmoet Hans-Jurgen de vele enthousiaste kopers. Carmen en Mathieu bijvoorbeeld. Zij wonen nu, samen met hun tweejarig dochtertje, in een flat in Terneuzen. “Voor haar wilden we graag verhuizen naar een huis met een tuin”, zegt Carmen. “Het liefst in Othene. Hier ben ik zelf opgegroeid. Het is zo’n fijne wijk, zeker ook voor kinderen.” Ze houden de bouw goed in de gaten en kijken al uit naar het moment dat ze erin kunnen. “Ik fiets er elke week even langs”, zegt Mathieu. “Het gaat supersnel. Een paar maanden geleden was er nog niet veel te zien, maar nu zie je de stenen en zit er een dak op. Ik heb al zin om ons hier lekker te kunnen settelen.”

Nynke kijkt daar ook al naar uit. “Ik woon nu met mijn vriend bij mijn schoonouders. Ze zijn geweldig hoor, maar ik kijk uit naar ons eigen stekkie.” En ook Annemiek, die stralend van trots en blijdschap een kijkje neemt in haar eigen huis, kan niet wachten tot ze er met haar gezin in kan trekken. “Ik was echt op slag verliefd op de bouwstijl en de plek is ook geweldig. Moet je dat puntdakje zien. Dat is toch prachtig?!” Annemiek is dankbaar dat ze de bouw van een eigen huis mee mag maken. “Ik kom vaak even kijken en geniet dan van ieder spijkertje dat erin gaat.”

Eigen huis verkopen

Annemiek was wel even bang dat ze al eerder haar huidige woning uit zou moeten, dan dat ze in haar nieuwe woning aan de Nieuwe Werf zou kunnen. “Dat vond ik nog het spannendst van al. Nadat we tekenden voor de Nieuwe Werf hebben we eerst een aantal makelaars langs laten komen. Uiteindelijk kozen we voor Smolders Makelaars. Enerzijds omdat ze niet té groot zijn, dat schakelt wat sneller, en anderzijds omdat ze ons een aantrekkelijk aanbod konden doen in combinatie met de aankoop van de woning aan de Nieuwe Werf. Dankzij hun aanpak hebben we een heel mooi resultaat behaald én kunnen we hier blijven wonen tot de oplevering van ons nieuwe huis. En weet je wat nog het leukst is? De persoonlijke kennismaking met onze kopers. Dat was geweldig. Ze waren, net als wij 7 jaar geleden, helemaal verliefd op ons huis. Dat maakt onze verhuizing nog mooier.”

  • Mijlpaal 2e fase Nieuwe Werf

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars