Othene groeit door!

Geplaatst op 22-09-2019

“Straks wonen we vlakbij de polder en de zeedijk, waar ik lekker kan fietsen.” Yoran uit Overijssel ziet het al helemaal voor zich, als hij straks in De Compagnie in Othene woont. Samen met de overige kopers van de woningen uit de eerste fase van dit project, woonde hij dinsdag 17 september de viering van het hoogste punt bij.

Yoran verhuist voor de liefde naar Zeeland. “Mijn ouders zagen dat iets minder zitten, maar ik heb er zin in. Straks kan ik vanaf hier met mijn fiets naar mijn werk in Terneuzen, heerlijk.” Zijn vriendin Manon komt uit Sint-Kruis, West-Zeeuws-Vlaanderen. “Ik werk in Goes, dus dat is vanuit Terneuzen ook makkelijk te bereiken.” Eerst keken de twee naar bestaande woningen. “Maar er zijn zoveel zoekenden op de woningmarkt, dat je steeds achter het net vist. Daarom zijn we naar nieuwbouw gaan kijken en kozen we al snel voor De Compagnie. Vanwege de ligging, maar ook omdat Othene een mooie wijk is met veel groen en ruimte”, zegt Manon.

Energiezuinig

“Ons sprak het energiezuinige van De Compagnie enorm aan”, zegt Carline uit Zaamslag. Haar vriend Sjaak is het daar helemaal mee eens. “Ik werk zelf in de bouw, ook internationaal, en zie de mogelijkheden. Op zich is Nederland, wereldwijd gezien, al best ver hierin. Toevallig hadden we net voor De Compagnie gekozen toen de regering met de klimaatplannen kwam, waarbij het nieuws was dat alle huizen aardgasvrij moeten worden. Het voelde wel lekker, dat wij daar dus straks met ons huis in De Compagnie al aan voldoen.”

Othene een leuke wijk voor kinderen

Alle kopers keken vervolgens hoe de vlag op het hoogste punt van De Compagnie werd gehesen. Dit werd gedaan door de koper van het betreffende huis, Elio. “Dat was wel leuk om te doen”, zegt hij achteraf. Net als alle andere kopers, mocht hij daarna een kijkje nemen in de eigen toekomstige woning. Zijn vrouw Eva keek haar ogen uit. “Wauw, wat komen daar grote tuindeuren. Ik zie me er al helemaal zitten! Oh, en hier een hoekje voor ons dochtertje. Maar tot waar komen de keuken en de trap nu precies? Ik vind het best lastig inschatten nog.” Samen hebben ze al in veel verschillende plaatsen door heel Nederland gewoond. “Maar nu ons dochtertje er is, wilden we ons graag in Terneuzen vestigen”, legt Elio uit. “We zijn allebei in deze stad opgegroeid en Othene is een leuke wijk voor kinderen. Het leuke van nieuwbouw is bovendien dat je alles zelf kan inrichten en het ook op het gebied van duurzame energie goed geregeld is.”

Tip: neem meteen even foto’s

Betrokkenen van AM Zeeland, Smolders Makelaars en aannemer H4A waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Zo werd er hier en daar nog een extra zonnepaneel aangevraagd en sprak men al voorzichtig over een mogelijke opleverdatum, hopelijk voor de kerst. Ook goede tips als, neem meteen even foto’s van de nu nog openliggende leidingen. Dat kan later handig van pas komen, als je ooit eens iets wilt veranderen of een gat in de muur wilt boren.

Othene groeit door

Het hoogste punt van de eerste fase van De Compagnie is overigens één van de vele mijlpalen die de laatste en komende tijd te vieren zijn. “We zijn ook begonnen aan fase 2 van dit project, dat bijna uitverkocht is. De Nieuwe Werf hiernaast is zo goed als uitverkocht, het speeleiland is aangelegd en in maart starten we met een volgend, aangrenzend project”, zegt Reinier Simons “Othene groeit door”, vervolgt hij. “Het prettige daarvan voor de nieuwe eigenaren, is dat alles snel ontwikkelt en ze dus zo kort mogelijk overlast hebben van bouwverkeer en ze meteen van Othene kunnen genieten.”

  • Othene groeit door!

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars