Inwoners Nieuwe Werf: “Blij dat wij die druk niet gehad hebben”

Geplaatst op 24-10-2019

Samenwonen. Het kwam wel eens ter sprake, nu ze al vijf jaar samen waren. Ach, misschien toch nog even uitstellen tot Amke klaar zou zijn met haar studie? Jeroen (24) en Amke (22) hadden nog geen haast. Maar toen de Nieuwe Werf op hun pad kwam, gingen ze er toch voor.

Jeroen en Amke wonen allebei nog thuis. “Amke woont in Othene en ik woon er vlakbij”, zegt Jeroen. “We kennen de wijk dus goed en zagen regelmatig borden van de nieuwe projecten waaraan gebouwd werd. Steeds vaker, leek het wel. Op een vrijdagmiddag zijn we zomaar eens bij Smolders Makelaars binnengestapt om wat meer informatie op te vragen over de projecten Nieuwe Werf en De Compagnie.”

Het ‘zomaar binnenstappen’ leidde tot een afspraak voor meer informatie én een bezoek aan de reeds in aanbouw zijnde huizen. “Sommige woningen werden bijna opgeleverd, dus we konden al goed zien hoe het zou worden”, aldus Jeroen. En Amke: “De Nieuwe Werf trok ons het meest. Vooral vanwege de hoeveelheid lichtinval en de tweede verdieping is met twee slaapkamers en een wasruimte echt opvallend groot.”

Optie

Het stel nam nog niet meteen een besluit. Amke: “We wilden er nog goed over nadenken, maar wisten wel dat er nog maar een paar vrij waren, drie volgens mij. Later kwam ik Jeanine van Smolders Makelaars tegen en ze vertelde me dat er nog één woning over was. Toen hebben we meteen een optie genomen, anders waren we bang dat we achteraf spijt zouden krijgen als we het niet gedaan hadden. Het gaf ons ook nog wat extra tijd om echt tot een definitief besluit te komen.”

Meteen nieuwbouw!

Binnenkort trekken Jeroen en Amke in hun woning aan de Waterlanden in de Nieuwe Werf. Hun eerste eigen woning en meteen nieuwbouw! “Ja, het is voor starters op de woningmarkt best lastig om een woning te kopen”, zegt Jeroen. “Maar huren vind ik echt zonde van het geld. In onze vriendenkring horen we bovendien veel verhalen van de sores die bij het kopen van een bestaande woning komt kijken. Soms hebben ze al voor de vijfde keer op een woning geboden, maar vissen ze steeds achter het net. Ik ben heel blij dat wij die druk niet gehad hebben en gewoon de kans kregen om een weloverwogen besluit te nemen.”

Terneuzen heeft alles

Ver moeten Jeroen en Amke straks in ieder geval niet sjouwen, met de verhuisdozen. “Ik vind het fijn wonen hier, in Othene”, zegt Amke. “Het is een mooie open, groene wijk en terwijl je hier lekker rustig woont, sta je ook zo in het centrum.” Jeroen vult aan: “Even op de fiets naar de supermarkt, shoppen of een hapje eten, dat is echt goed te doen. En je staat ook zo op de zeedijk. Terneuzen heeft eigenlijk alles. Het is ook een prima uitvalsbasis voor mijn werk in Middelburg en willen we een keer naar een grote stad? Antwerpen is vlakbij. Naar de zee? Binnen een half uurtje sta je in Cadzand-Bad. Op reis? Frankrijk of het vliegveld in Brussel zijn prima aan te rijden. Bovendien, we zijn hier opgegroeid en hebben onze familie en vrienden hier wonen. We zijn dus superblij en kunnen niet wachten tot we lekker met z’n tweeën in ons eigen huisje in Othene zitten.”

Meer info over wonen in Othene?

  • Inwoners Nieuwe Werf: “Blij dat wij die druk niet gehad hebben”

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars