Toekomstige buren nu al goede vrienden

Geplaatst op 18-11-2019

Stap voor stap knapten Michèl en Nienke hun oude woning in IJzendijke de afgelopen jaren op. “Maar we waren helemaal klaar met dat verbouwen. We waren toe aan een nieuwer huis.” En dat vonden ze. 

“Onze eerste gedachte was om in IJzendijke te blijven”, begint Michèl. “Maar toen kwam het project Nieuwe Werf op facebook voorbij. We merkten dat je in Othene veel meer huis voor je geld kreeg dan in IJzendijke, waar vastgoed de laatste jaren vanwege de ligging nabij de kust steeds duurder is geworden. Bovendien misten we in IJzendijke een kindvriendelijke buurt en vonden we die wel in Othene.”

Toch wel super

Michèl dacht echter dat Nienke toch het liefst in IJzendijke wilde blijven. “Maar zij bleek andersom precies hetzelfde te denken. Pas toen we het naar elkaar uitspraken: ‘Goh, dat huis aan de Schoenerwerf is toch wel super’, schoten we in actie en ging het ineens snel.”

Alle faciliteiten binnen handbereik

Het zijn ook de voortuin aan het water, de jaren 20-woningstijl, het panna-veldje aan de overkant en ‘gewoon alles lekker nieuw’ waar Michèl en Nienke voor gevallen zijn. “En je zit overal zo lekker dichtbij”, vult Nienke aan. “We hebben straks geen twee auto’s meer nodig, hebben alle faciliteiten binnen handbereik en kunnen lekker op de fiets naar ons werk. Sterker nog, we kunnen overál op de fiets naar toe. En dat komt goed uit, want we fietsen allebei graag.”

De twee zoontjes van Michèl en Nienke, 8 en 12 jaar oud, zien het ook al helemaal zitten. Al was de jongste eerst nog bang om zijn vriendjes te gaan missen. “Maar we hebben ze mee naar het nieuwe huis genomen en toen ze het panna-veldje zagen, maakte dat al heel veel goed”, aldus Michèl. “Bovendien hebben ze al kennisgemaakt met jongetjes uit de buurt, dus ook dat helpt.”

Vrienden

Zelf maakten Michèl en Nienke ook al kennis met buurtgenoten. “AM Zeeland en Smolders Makelaars hadden een borrel georganiseerd. Op dat moment waren we nog niet zeker of we het huis definitief konden kopen, omdat ons eigen huis nog verkocht moest worden. Terwijl andere toekomstig bewoners dus al volop bezig waren met hun nieuwe woning, hadden wij nog een beetje een dubbel gevoel. Maar we vielen in zo’n warm bad tijdens de kennismaking, het was zo gezellig. Onze nieuwe buren zijn nu al goede vrienden geworden.” En die vrienden worden ook écht de nieuwe buren, want het oude huis is inmiddels verkocht.

Maar nog even geduld, want het nieuwe huis is nog niet klaar. “We hopen er voor de kerst in te zitten. Ik heb er echt zin in en zie het al helemaal voor me. Na het werk eerst nog even gezellig een terrasje doen op de markt in Terneuzen, wijntje erbij en dan op de fiets naar huis”, mijmert Michèl al.

Meer info over wonen in Othene?

  • Toekomstige buren nu al goede vrienden

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars