Alle lichten op groen

Geplaatst op 27-01-2020

Al een jaar of drie dachten Freddy (57) en Suzan (56) na over verhuizen. “Onze kinderen zijn uit huis en we waren toe aan de volgende stap. Met de gedachtegang dat we al iets ouder worden, keken we uit naar iets gelijkvloers. We bekeken bestaande woningen en appartementen, maar het was het steeds net niet. Totdat de Hattingaschans op ons pad kwam.”

“We wonen nu in een prima gezinswoning in Axel, maar we hebben er regelmatig schilderonderhoud aan. Bovendien hebben we de vele ruimte niet meer nodig en willen we qua uitzicht graag wat meer vrijheid. In de buurt waar we nu wonen staan de huizen namelijk vrij dicht op elkaar.”

Steeds net niet
Freddy en Suzan begonnen hun zoektocht op de bestaande woningmarkt. “Op zich bestaan er wel woningen met wat meer ruimte en alles gelijkvloers, maar die zijn toch vaak wat gedateerd en hebben een tuin. En dat zochten we niet. Het liefst moeten we niet meer klussen en er zo in kunnen trekken. De nieuwbouw appartementen die we bezochten voldeden daar wel aan, maar daarbij moesten we steeds heel snel beslissen en dat voelde niet goed.”

Hattingaschans! 
En toen was daar de Hattingaschans in Othene. “Dit vond ik echt iets speciaals. Je woont op een eiland. Waar ik nu uitkijk op de buren, heb ik straks een prachtig uitzicht over water en groen. Tijdens vakanties zoeken we ook altijd het water op en tussen de middag maak ik vanaf mijn werk iedere dag een wandeling langs de Westerschelde. Ik heb er dus wel wat mee. En straks ligt het water dus in mijn achtertuin.”

Wens
Nieuw, gelijkvloers, vrij, alles klopte bij de Hattingaschans. “En meer dan dat. Naast het gelijkvloers wonen, hebben we ook een paar slaapkamers boven. Handig voor als er later eens iemand wil blijven slapen. Onze hoekwoning biedt straks ook veel ruimte. Er zit zelfs een garage bij. Verder vind ik het ontwerp ook echt mooi. Als je er voor staat, maar ook van opzij. En je kunt binnen alles zelf inrichten zoals je wilt. Keuken, badkamer. Dat is altijd al een wens van me geweest en nu is het zover.”

Financiën
Wat in het achterhoofd ook steeds meespeelde bij Freddy, waren de financiën. “We wisten niet goed waar we aan toe waren. Hoe ons financieel plaatje eruit zou zien na verkoop van onze woning en aankoop van iets anders. Dat hebben we nu eens goed laten uitrekenen. En het viel ons alles mee. Ons huis konden we goed verkopen en de nieuwe hypotheek is helemaal niet zo duur. Daarnaast hebben we straks ook veel lagere energielasten, omdat het een energieneutraal huis is. Al die dingen bij elkaar zorgden ervoor dat we nu de stap durfden te zetten. Alle lichten stonden op groen.”

Lekker wandelen
Freddy kan niet wachten tot de bouw start. “Dan kun je er al wat meer naartoe leven. Ik zie er al naar uit om, als we er straks wonen, lekker van huis uit naar de zeedijk en langs de kustlijn te wandelen. En van hieruit kan ik ook nog lange tijd naar mijn werk, bij Dow, blijven fietsen. Vanuit Axel zou dat op den duur te veel worden, denk ik. En weet je wat nog een voordeel is? Dat ik straks niet meer om de zoveel jaar moet schilderen. Alles is bij de Hattingaschans van kunststof. Ideaal. Nee, van mij hoeft het niet lang meer te duren. Ik heb er zin in!”

Meer info over wonen in Othene?

  • Alle lichten op groen

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars