Kim is blij met maandelijks kijkmoment

Geplaatst op 28-01-2020

Hoe ver staat het met de bouw? Wat zijn de volgende stappen in het bouwproces? Komt het goed met mijn aanpassing? Hoe zou de ruimte in de woonkamer eigenlijk aanvoelen? Als koper heb je 101 vragen en ook wensen tijdens het bouwproces. Voorheen beantwoorden we deze ad hoc en tijdens één of twee kijkdagen. We merkten echter dat er behoefte was aan meer. Daarom organiseren we nu maandelijkse kijkdagen.

“Ik ben echt blij met die kijkmomenten”, zegt Kim (36). “Dan kun je even in je woning rondlopen, de ruimtes aanvoelen en vragen stellen. Ik wil bijvoorbeeld heel graag weten of alles volgens planning verloopt en wat er wanneer gebeurt.”

Investering waar je van geniet
Kim woont nu samen met haar man Sjoerd (39), zoontje Flip (7) en dochtertje Guusje (4) in een tussenwoning aan de Reggestraat in Terneuzen. “We hadden alles daar helemaal opgeknapt en zeiden heel lang dat we niet zouden verhuizen. Maar toch begon het te kriebelen. Het voelde alsof we eruit groeiden. Bovendien wilden we ons geld liever in stenen investeren. Op de bank levert het niks op. En met de gunstige hypotheekrentes leek dit het ideale moment om toch te verhuizen. Zo geniet je ook meteen van je investering, doordat je ruimer en comfortabeler leeft.”

Bestaand of nieuwbouw?
Kim en Sjoerd richtten hun pijlen eerst op bestaande woningen, bij voorkeur in hun eigen wijk. “Maar we vonden niks. Bij bestaande woningen, die op dit moment best duur zijn, moet je toch weer van voor af aan beginnen. Keuken, badkamer, vloeren, alles weer slopen en opnieuw opbouwen om het naar je zin te krijgen. Daar hadden we geen zin meer in. Na een half jaar zoeken zijn we daarom de mogelijkheid van nieuwbouw gaan overwegen.”

Vooroordeel
Othene kwam al gauw in beeld, maar Kim en Sjoerd moesten een kleine drempel overwinnen. “We hadden een vooroordeel over deze wijk. We waren bang dat, omdat het allemaal nieuw is, er misschien een materialistische sfeer zou heersen. Iets wat niet bij ons past. Wij geven niet veel om nieuwe spullen, merken of wat dan ook. Maar wie zegt dat de andere bewoners dat wel doen? Sjoerd en ik beseften al snel dat we aan het generaliseren waren. Uiteindelijk hebben de vele voordelen van de wijk, waaronder de faciliteiten zoals de school en supermarkt en de speelmogelijkheden voor de kinderen, ons overtuigd.”

De Compagnie
Op het moment dat Kim en Sjoerd een nieuwbouwwoning in Othene overwogen, werd er net met het deelproject De Compagnie gestart. “Ik vond de uitstraling meteen mooi. Eerst gingen we voor een hoekwoning, maar uiteindelijk kozen we toch de ruimere twee-onder-één-kap op een mooi plekje tegenover het water. Ik was er gelijk helemaal weg van. Ook het onderhoudsvrije en energiezuinige aspect sprak ons enorm aan. Je betaalt misschien iets meer, maar daarna heb je vrijwel geen energierekening. En het voelt lekker opgeruimd. Voor de komende twintig jaar zijn we klaar en kunnen we genieten.”

Even geduld
Maar voordat het genieten begint, moet het gezin nog wel even geduld hebben. “Ja, dat is wel een nadeel van nieuwbouw. Het liefst wil je nu al genieten van de rust en de ruimte. Maar je stelt je daar op een gegeven moment gewoon op in. Onze woning is nog maar in het beginstadium, de fundering ligt en ze kunnen ieder moment de hoogte in gaan. Dat vind ik het spannendst: dat je straks kunt ervaren hoe een ruimte aanvoelt. Want meer dan een plaatje en platte tekeningen hebben we nog niet gezien. Wel heb ik op de fundering gestaan en dat voelde ruim aan. Ook de tuin is groot, 9,5 meter breed en maar liefst 15 meter diep!”

Service
In de tussentijd kunnen Kim en Sjoerd nog lekker in hun huidige woning blijven wonen, ook al is deze al verkocht. “Dat heeft Jeanine, van Smolders Makelaars, heel goed voor ons geregeld. Haar service is sowieso heel goed, ook rondom de nieuwbouw. Pasgeleden hadden we een vraag over een factuur van de aannemer. Jeanine ging er gelijk voor ons achteraan. Omdat we zelf geen ervaring met nieuwbouw hebben, vinden we het fijn om zo iemand naast ons te hebben staan.”

Meer info over wonen in Othene?

  • Kim is blij met maandelijks kijkmoment

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars