‘Steeds meer gevoel’ door Koperskijkmiddag

Geplaatst op 13-03-2020

Voor kopers is het fijn om ter plaatse te zien hoe de bouw vordert. Het is toch je toekomstige woning, waar je alles van wilt weten”, begrijpt werkvoorbereider en kopersbegeleider Tim Havermans van H4A Bouw. En dat is ook de reden waarom we gestart zijn met het organiseren van Koperskijkmiddagen.

Natuurlijk kun je als koper regelmatig even voorbij de bouw wandelen, zoals Cindy de Visscher (33) en Robin Liplijn (27) dat doen. “Maar tijdens zo’n Koperskijkmiddag is het extra leuk dat je een keer echt je eigen huis kunt binnenstappen”, zegt Cindy. En er is nog een voordeel, geeft ze aan. “Als ik vragen heb, bijvoorbeeld over meerwerk, kan ik altijd bij H4A terecht. Maar tijdens zo’n Koperskijkmiddag is het extra prettig dat je een gezicht hebt bij de mensen waar je mee belt of mailt.”

Wanneer is mijn woning klaar?
Tim vindt dat zelf ook. “Het is fijn om de kopers weer even te zien en bij te praten. Ik probeer dan zo goed mogelijk antwoord op hun vragen te geven. Een veelgestelde vraag is ‘Wanneer is mijn woning klaar?’ en dat is heel begrijpelijk. Maar het is meteen ook, zeker in het beginstadium van de bouw, een lastig te beantwoorden vraag. Hoe verder we vorderen, hoe exacter we hierover kunnen communiceren.”

Meer betrokken
Dat aan die communicatie niets schort, vinden ook Niek de Lege (61) en Jannie van de Voorde (59). “De lijnen met H4A zijn al heel kort en tijdens zo’n Koperskijkmiddag krijg je nog een extra toelichting of advies. Erg fijn. Door deze kijkmomenten raak je meer betrokken met de bouw en krijg je steeds meer een gevoel dat het jouw huis wordt. En je ontmoet toekomstige buurtgenoten. Dat is ook prettig.”

Gelijkvloers
Na 15 jaar in een ruim appartement aan de Zeedijk te hebben gewoond, kozen Niek en Jannie nu bewust voor een geschakelde bungalow in De Compagnie. “Ik wilde minder werken en meer kwaliteit van leven”, begint Jannie. “Het was dus een bewuste keuze om wat kleiner en goedkoper te gaan wonen. In deze bungalow van De Compagnie kunnen we bovendien gelijkvloers wonen, dus hier kunnen we oud worden. Er is zelfs ruimte voor een scootmobiel op termijn, haha!”

Groen
Niek en Jannie kijken er naar uit om zich in Othene te settelen. “De wijk is erg ruim opgezet. Wij komen aan de Citroenvlinder te wonen, waar een groenstrook komt te liggen tussen ons en de overburen. Verder vinden we de waterpartijen mooi. We kunnen hier straks heerlijk wandelen met de hond, langs de kreek of de Zeedijk en in de Margarethapolder.”

Bewust weer nieuwbouw
Ook voor Cindy en Robin is Othene ideaal. “We wonen hier al sinds 2015. Het is een mooie omgeving, rustig en kindvriendelijk. Dat is belangrijk, want we hebben een zoontje van 8 maanden.” Cindy en Robin verhuizen nu van een tussen- naar een twee-onder-een-kap woning. “We kiezen bewust voor nieuwbouw. Dan kun je namelijk alles inrichten naar je eigen wensen. En de woningen van De Compagnie worden energieneutraal, dus zijn comfortabel, kostenbesparend en echt klaar voor de toekomst.”

Toekomst
Dat vinden ook Niek en Jannie belangrijk. “We hebben geen kinderen, maar vinden wel dat je bewust moet omgaan met het milieu. Dat je de wereld goed moet achterlaten voor de generaties van de toekomst.” Daarnaast spreekt ook het onderhoudsarme aspect van De Compagnie ze erg aan. “Dan zijn de kosten voor onderhoud in de toekomst in ieder geval te overzien.”

Volop positieve geluiden dus, tijdens de Koperskijkmiddag van De Compagnie. “We gaan nu evalueren hoe we deze gaan voortzetten. Bijvoorbeeld om de hoeveel weken een Koperskijkmiddag interessant en wenselijk is. Er komt zeker een vervolg!”

Meer info over wonen in Othene?

  • ‘Steeds meer gevoel’ door Koperskijkmiddag

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars