Nieuwbouw gaat volop door

Geplaatst op 20-04-2020

Wat doet de coronacrisis met de woningmarkt? Voorlopig lijkt daarin weinig te veranderen. De vraag naar woningen is onverminderd groot en nieuwbouw gaat ook volop door, horen we van Jeanine Rouw van Smolders Makelaars.

“Er zijn genoeg redenen voor kopers om juist nu door te pakken en echt voor een woning te gaan”, begint Jeanine. “De lage hypotheekrente is er één van. Zou die kunnen gaan stijgen? Er zijn schommelingen, maar de onzekerheid kan voor mensen een reden zijn om juist nu knopen door te hakken. Ook merk je dat veel mensen nu meer tijd hebben om eens echt over hun toekomst na te denken. Nu hebben ze de rust en ruimte om hun wensen en ideeën werkelijk vorm te geven.”

Contact met de makelaar
Maar hoe pak je dat vandaag de dag aan? Normaal zou je een makelaarskantoor binnenlopen om informatie te vragen, maar kan dat nog wel? “Onze deuren staan nog steeds voor iedereen open, al is dat nu wel op afspraak. Maar iedereen is welkom. Daar hechten we veel waarde aan. Wat we nu ook doen, meer dan voorheen, is telefonisch en per e-mail extra informatie verstrekken. Zo kunnen mensen zich thuis al goed inleven en inlezen. Vervolgens maken we een persoonlijke afspraak om wat dieper op hun wensen in te gaan en tekeningen goed te bekijken. Natuurlijk hanteren we daarbij de gepaste 1,5 meter afstand. De eerste weken was dat voor sommige mensen nog best spannend, maar je merkt dat men inmiddels al meer aan de situatie went.”

Interesse in Othene
“Ook in nieuwbouwwijk Othene loopt het in deze bijzondere tijd ‘gewoon’ door. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. De bouw van De Compagnie vordert goed, er wordt hard gewerkt. En afgelopen weken zijn er weer twee woningen aan de Hattingaschans verkocht. Een mooi nieuwbouwplan met ruime woningen op een eiland met alle woonvoorzieningen op de begane grond. Binnenkort verwachten we met de bouw te kunnen starten. Verder zijn er afgelopen weken enkele toezeggingen geweest bij de vrije kavels aan de Argusvlinder.”

Ontwikkeling staat niet stil
Worden er ook nog nieuwe projecten opgestart? “Jazeker, ook dat staat niet stil. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan een uitbreiding van Arce Novum. Het wordt echt een uniek project met exclusieve vrijstaande woningen en luxe twee-onder-één-kapvilla’s. Nog voor de zomer worden ze geïntroduceerd, dus nog even geduld”, sluit Jeanine af.

Meer info over wonen in Othene?

  • Nieuwbouw gaat volop door

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars