Hattingaschans een schot in de roos

Geplaatst op 30-04-2020

Hans (69) en Eline (65) wonen in een prachtig appartement in Hulst, met uitzicht over de wallen. Alles is nog maar pasgeleden volledig naar hun smaak verbouwd, dus hier kunnen ze volop genieten van hun pensioen. En toch hebben ze een reden om te willen verhuizen. Meerdere zelfs. Dit leidde hen naar de Hattingaschans in Othene.

Hans begint met de eerste reden, waarom ze de keuze maakten om te verhuizen. “Dat is de vrijheid van volledig eigendom. We wonen nu in een appartement en op zich is dat prima, maar je bent wel onderdeel van een VVE, een vereniging van eigenaren. We merkten dat dit niet bij ons past, dat we liever het roer volledig in eigen handen hebben.”

De tweede reden komt van Eline. “Oorspronkelijk kom ik uit Terneuzen. Ik heb lang in Hulst gewoond, maar bleef altijd heimwee houden naar het stadse Terneuzen en de rust van het water van de Schelde.”

Bestaande woningen
De zoektocht begon met het bezichtigen van diverse bestaande vrijstaande woningen, maar daarin vonden Hans en Eline niet wat ze zochten. “Je kon er niet gelijkvloers wonen en dat willen we toch graag”, begint Hans. “Of er zat een grote tuin aan vast en, nou ja, laat ik zeggen dat mijn groene vingers niet van een dermate kaliber zijn… je moet je beperkingen kennen. Hoe dan ook, we konden de ideale woning dus niet vinden.”

Hattingaschans heeft alles
Dat veranderde toen de Hattingaschans in Othene op hun pad kwam. “Het was een schot in de roos. De Hattingaschans heeft alles wat we zochten, we konden ons niks beters wensen. Gelijkvloers wonen, energieneutraal, een ruim terras, een mooi uitzicht over water en groen en, niet te vergeten, een groot woonoppervlak. Dat zijn we nu zo gewend, dat wilden we niet meer opgeven. Toch gaan we er welgeteld 2 vierkante meter op achteruit. Nou, dat kunnen we wel aan”, zegt Hans met een dikke knipoog.

Bovenverdieping
Dat de Hattingaschans tevens een bovenverdieping heeft met eigen badkamer en toilet is voor Eline de kers op de taart. “Als de kinderen uit Holland overkomen, kunnen ze hier lekker blijven logeren en hebben ze echt hun eigen plekje.” Maar voordat het zover is, moet er nog wel e.e.a. gebeuren. Ten eerste de verkoop van hun eigen appartement. “Dat laten we aan Jeanine Rouw van Smolders Makelaars over. Ze heeft ons ook prima geholpen bij de aankoop van onze nieuwe woning. We hebben er alle vertrouwen in dat het verkocht wordt.”

Alles nieuw, maar toch vertrouwd
En dan vervolgens nog, in aanloop naar de realisatie van de woning, alles nieuw uitkiezen: vloeren, een badkamer, keuken enzovoort. We hebben in ons huidige appartement alles precies naar onze zin gemaakt, nog helemaal niet zo lang geleden. Dus we hoeven niet veel nieuwe keuzes te maken. Het mag precies zo’n zelfde interieur worden. Lekker makkelijk en vertrouwd.”

Vissen en fietsen
Dan rest nu nog wachten. Hans blikt alvast vooruit. “Ik denk dat ik dan mijn oude hobby weer eens ga oppakken, vissen. Water genoeg in de omgeving.” En Eline ziet zichzelf al heerlijke fietstochten maken. “Langs de Schelde en naar Cadzand. Ik ga genieten van de omgeving!”

Meer info over wonen in Othene?

  • Hattingaschans een schot in de roos

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars