Een vlekkeloze overgang naar nieuwbouw

Geplaatst op 06-07-2020

In april 2020 trokken Mariska en haar gezin als één van de eersten in hun nieuwe woning aan de waterlanden in De Compagnie. Ze verruilden hun oude huis in Oostburg voor een energiezuinige nieuwbouwwoning in Othene Zuid. ‘Het voelt alsof alles makkelijker gaat, we hoeven nergens naar om te kijken!’. 

Mariska en Hans waren al een hele tijd op zoek naar een woning in Terneuzen. In eerste instantie zochten ze naar een bestaande woning, totdat de nieuwbouwwoningen van De Compagnie op hun pad kwamen. Mariska: ‘De woning zelf en de locatie ervan aan de Waterlanden sprak ons direct aan. En dat de woning energiezuinig is, is natuurlijk ook een enorm pluspunt. We hebben niet getwijfeld en gelijk besloten om ervoor te gaan!’ 

Gasloos en duurzame installaties
En hier hebben ze nog geen moment spijt van gehad. ‘We zijn volop aan het genieten van ons nieuwe huis. Mijn man en ik wonen nu een stuk dichter bij ons werk, onze kinderen dichterbij school en we doen wat terug voor het milieu,’ vertelt Mariska. ‘Onze woning is volledig gasloos. We hebben een warmtepomp en op het dak liggen zonnepanelen. En overal ligt vloerverwarming. Daarnaast hebben we nog een paar kleine elektrische kacheltjes op de slaapkamers staan, deze zijn gekoppeld aan de zonnepanelen. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we deze kacheltjes aanzetten met onze eigen opgewekte elektriciteit. 

Enthousiast over de warmtepomp
Doordat we ons vrij laat in hadden geschreven voor het nieuwbouwproject, hadden we geen keuze meer over welke warmtepomp er geplaatst zou worden in onze woning. Omdat we met zijn vijven zijn, zouden we normaal gesproken voor de grotere hebben gekozen, maar nu hebben we de kleinere variant. Vooraf maakten we ons lichtelijk zorgen dat we het misschien niet zouden redden met het warmwaterverbruik, en dan met name voor het douchen. Maar daar hebben we gelukkig nog geen problemen mee gehad. Ook hadden we wel eens gehoord dat een warmtepomp lawaai zou maken. Maar hij maakt helemaal niet veel geluid. Deze staat bij ons natuurlijk ook in het washok, een ruimte waar je niet heel veel tijd doorbrengt, maar zelfs als ik ernaast sta om de was op te vouwen vind ik het niet storend. Nee, ik ben enthousiast over de warmtepomp en zou het zelfs iedereen aanraden! 

Flinke besparing op energiekosten
We zijn van een oud huis naar een nieuwbouwhuis gegaan, dus voor ons voelt het alsof alles makkelijker gaat. Die overgang is echt vlekkeloos gegaan. Je hoeft nergens naar om te kijken. In onze vorige woning moesten we, als we naar bed gingen, de thermostaat lager zetten, dat hoeft nu niet meer. De temperatuur wordt automatisch geregeld. We hebben natuurlijk nog geen winter meegemaakt, maar ik heb de warmte van de warmtepomp en de vloerverwarming in de eerste maanden al als heel aangenaam ervaren. En weet je wat nog een leuke bijkomstigheid is? De energierekening. Door de zonnepanelen kunnen we flink besparen op onze energiekosten. De bedragen die we nu te zien krijgen zijn een stuk leuker dan voorheen in Oostburg!’

Meer info over wonen in Othene?

  • Een vlekkeloze overgang naar nieuwbouw

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars