Bouw huurwoningen Othene Zuid gestart

Geplaatst op 16-04-2021

Veel vraag naar huurwoningen
Dat er veel vraag is naar huurwoningen boven de sociale huurgrens, dat merkten ze bij AM Zeeland, projectontwikkelaar van o.a. Othene Zuid, al langer. ‘We doen regelmatig onderzoek om ons aanbod zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van de toekomstige bewoners,’ legt directeur Gino van Driessche uit. ‘Daarbij merkten we dat er behalve vraag naar koopwoningen ook veel vraag naar huurwoningen is. Bovendien hoorden we hetzelfde geluid vanuit de gemeente Terneuzen. Daar wilden we dus graag samen op inspelen.’

Voor wie?
Werknemers die naar de regio Terneuzen verhuizen om bij grote bedrijven in de Kanaalzone aan de slag te gaan en snel en tijdelijk woonruimte nodig hebben. Startende ondernemers en zzp’ers die nog geen hypotheek kunnen krijgen. Vlamingen die in hun regio geen geschikte woning kunnen vinden, maar wel in de buurt van hun werk in Terneuzen, Antwerpen of Gent willen wonen. Het is een greep uit de snelgroeiende doelgroep voor huurwoningen in het middensegment.

Circulaire en betaalbare huurwoningen
AM Zeeland ging op zoek naar partijen die hierin wilden investeren. Die vonden ze in MorgenWonen en de Zeeuwse partij Kennedy West Vastgoed. De partijen hebben nu samen een plan met 38 woningen ontwikkeld volgens het concept van MorgenWonen: de woningen worden gebouwd met het oog op ‘morgen’. Rik Hulsman van MorgenWonen: ‘Het zijn comfortabele en gezonde prefab woningen van hoge kwaliteit, onderhoudsvriendelijk en energieneutraal. Ze voldoen aan alle eisen van nu, maar zijn ook gebouwd voor de toekomst. De woningen zijn circulair. Van iedere woning wordt een materialenpaspoort gemaakt, zodat we alle onderdelen kennen en kunnen hergebruiken. Zo kan na gebruik alles gedemonteerd en elders opgebouwd worden.’ Doordat er volgens een standaard prefab concept wordt gewerkt, zijn de woningen van MorgenWonen betaalbaar en is de bouwtijd op locatie uitzonderlijk kort. 

Bouw gestart
De start van dit project 'MorgenWonen Terneuzen' is al een feit. Op dinsdag 13 april ging de eerste paal de grond in! Ook burgemeester Jan Lonink had hierin een rol. ‘Mede, dankzij burgemeester Lonink is het Kanaalgebied ontwikkeld tot wat het nu is,’ aldus Gino van Driessche. ‘Daardoor zijn ook investeerders nu overtuigd van de enorme potentie van deze regio. Waar velen voorheen terugdeinsden vanwege de stempel ‘krimpgebied’, zijn ze nu enthousiast om hier in huurwoningen te investeren. Daar wil ik burgemeester Lonink hartelijk voor danken.’ Die dankbaarheid werd niet alleen in woord geuit, maar ook in daad. Het nieuwe straatnaambord werd onthuld nadat de eerste paal de grond in ging. Wandel binnenkort gerust eens over het ‘Jan Loninkpad’!

Meer info over wonen in Othene?
Meer weten over deze unieke circulaire woningen? Lees dan verder op de website van MorgenWonen of neem contact op met Smolders Makelaars (koopwoningen) of met Reham (huurwoningen).

Smolders Makelaars

Reham

  • Bouw huurwoningen Othene Zuid gestart

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars