‘De puzzelstukjes vielen op zijn plek’

Geplaatst op 01-07-2021

Othene. Het sprak Chris (44) en Helena (38) altijd al aan. De ruimte, de kindvriendelijkheid en al het groen. Maar ze hadden nog niet eerder een match met andere projecten. Rustig hebben ze het juiste moment afgewacht en dit moment kwam, niet lang geleden: de villa’s van Arce Novum!

‘Arce Novum is echt ons project,’ vertelt Chris. ‘De uitstraling en de ligging, dat is het helemaal voor ons. Onze toekomstige woning ligt aan het water, tegenover de wooneilanden. We hechten veel waarde aan een rustig gebied met veel groen, van nature zijn de bergen mijn tweede thuis. Die vrijheid, ruimte en natuur… Dat was een vereiste voor de omgeving van onze nieuwe woning. En dat in combinatie met de uitstraling van de woningen, daar zijn we nu al dik tevreden over!

Meer ruimte in verschillende opzichten
Het allerbelangrijkste voor ons is de ruimte, en dat in meerdere opzichten. Zo waren we op zoek naar een woning en tuin met meer ruimte. Als we nu in ons huidige huis familie of vrienden over de vloer hebben, zitten we altijd aan tafel. In onze nieuwe woning hebben we daar nog meer plek voor. We willen een open leefkeuken, waarin het prettig koken is, maar waar we ook een hoop gezelligheid kunnen beleven. We weten nu al dat we het gros van de tijd in die woonkeuken door zullen brengen.

Puzzelstukjes op zijn plek
Onze jongste zoon Milan (8) zal daarentegen veel tijd doorbrengen in de tuin. In onze nieuwe tuin hebben we meer dan genoeg plek voor een trampoline, voetbalgoaltjes en een zwembadje in de zomer, maar óók voor een fijne zithoek. Daarnaast de ruimte in de omgeving… De villa’s zijn niet dicht op elkaar gebouwd en er is veel ruimte voor kinderen om te spelen. Er is een speelveldje, een pannakooi én een leuk speeleiland. De combinatie van deze aspecten én al het groen en water, dat zorgde voor ervoor dat alle puzzelstukjes op zijn plek vielen.

Warme uitstraling
Wat we ook zo fijn vinden, is dat onze toekomstige woning een warme uitstraling heeft. Warm door de kleur steen, in combinatie met de blauwe stenen die erin verwerkt zijn. Dit zie je al goed bij de hoek- en tussenwoningen die nu gebouwd worden. Samen met de mooie kozijnen en de houten details was dit echt de warmte waar we naar op zoek waren. En het leuke: je gaat in een voorbestemd huis wonen, maar het is geen standaard huis in een standaard blok. De huizen staan speelsgewijs naast elkaar en verschillen bijvoorbeeld in raampartijen. Zo hebben wij een dwarsraam en onze buren een verticaal raam. Dat soort aspecten vinden wij heel leuk.

Ons eigen nestje
We kijken er heel erg naar uit om te verhuizen naar onze nieuwe woning. De villa’s van Arce Novum zijn een voorbedacht project, maar we krijgen heel veel ruimte om er onze eigen draai aan te geven en er ons eigen nestje ervan te maken. We kunnen niet wachten om dat te gaan doen!’

Meer info over wonen in Othene Zuid?

  • ‘De puzzelstukjes vielen op zijn plek’

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars