Bereken hier uw maandlasten

Op basis van uw maandlasten is uw droomhuis dichterbij dan u denkt.

Vul uw gegevens in.

Uw maandlasten

0*
* De gegevens die u hier invoert worden niet opgeslagen. U wordt dus niet benaderd. Dit is een veilige calculator. Berekening is indicatief en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Bij de berekening is uitgegaan van 10 jaar vast, 1,61% rente, annuïtair, risicoklasse 100% MW, 50% IB klasse en gehele aflossing in 30 jaar.
Herberekenen

Investeer ook slim in nieuwbouw

Bezit u al een huis?
Op dit moment zijn de rentestanden historisch laag. De schaarste in de bestaande woningmarkt zorgt eveneens voor hoge opbrengsten met een grote kans op overwaarde van de huidige woning. De combinatie van een lage rentestand en de schaarste in de bestaande woningmarkt kan ervoor zorgen dat u veel geld bespaart. Hierdoor krijgt u vaak voor hetzelfde geld meer huis bij aankoop van een nieuwbouwwoning.
Op dit moment zijn de rentestanden historisch laag, waardoor kopen vaak aantrekkelijker is dan huren. Bovendien bouwt u kapitaal op en is de koopwoning binnen 30 jaar volledig afgelost. Groot voordeel van nieuwbouw is dat u veel kosten bespaart bij de aanschaf van de nieuwbouwwoning (onder andere geen 2% overdrachtsbelasting of kosten voor akte van levering bij notaris). Ook zijn veel zaken mee te financieren bij de aankoop, waaronder keuken, vloeren, gordijnen en de tuin. Hierdoor heeft u weinig eigen vermogen nodig voor een compleet nieuwe woning.
Weet u al wat u bespaart door een duurzaam huis te kopen?
Slim! Want het lastenverschil met een bestaande woning neemt in de toekomst alleen maar toe.
Veel! Uitgaande van een gemiddeld gasverbruik van 1.800 m3 en een energieverbruik van 4.155 kWh per jaar bij een bestaande woning (4 persoonshuishouden, Nibud vergelijkingsbedragen 2019), bespaart u al snel indicatief € 100,00 - € 150,00 per maand met een energieneutrale woning aan structurele woonlasten.
Bent u er al van overtuigd dat een nieuwbouwwoning minder duur is dan het lijkt?
Laat uw gegevens achter en dan nemen wij op korte termijn contact op.
Laat ons dan tijdens een gesprek onderzoeken of nieuwbouw ook voordelen biedt voor uw persoonlijke situatie.

In de berekening gebruiken we X jaars rente bij een X jarige hypotheek. Deze maandlast is indicatief en u kunt er geen rechten aan ontlenen.

Of u nog rente aftrek hebt en hoe hoog die is, bespreekt u met een hypotheekadviseur. De rente aftrek komt voort uit uw persoonlijke situatie en die is voor iedereen anders.

Heeft u spaargeld of overwaarde, of allebei? Vul dat bedrag dan hier in. Hoe meer geld u inbrengt, hoe lager uw maandlasten worden doordat u een minder grote schuld bij de bank aangaat.

“Othene Terneuzen, natuurlijk wonen voor iedereen!”

Contactgegevens Othene

Smolders Makelaars
Makelaar

Smolders Makelaars